nerolis

Nerolis – tai eterinis aliejus, gaunamas distiliuojant apelsinmedžio (Citrus aurantium) žiedus. Jis naudojamas aromaterapijoje, kosmetikoje ir parfumerijoje dėl raminančių, priešdepresinių ir odą gaivinančių savybių.

Pagrindinės savybės:
- Ramina nervų sistemą, mažina stresą.
- Reguliuoja riebalų išsiskyrimą, tinka riebiai odai.
- Naudojamas kovojant su nemigom ir nerimu.

Pavyzdžiai panaudojimo:
1. Aromaterapija: 2–3 lašai į difuzorių raminantiems poveikiams.
2. Kosmetika: pridedamas prie veido kreminų ar tonikų (1–2 lašai 10 ml pagrindo).
3. Pirtis: kelis lašus sumaišius su druska ar pienu, įpilama į vonią.
4. Masazų aliejus: sumaišomas su nešiojamuoju aliejumi (pvz., migdolų) odai minkštinti.

Svarbu: Prieš naudojant atlikti odos alerginį testą, vengti tiesioginio vartojimo be pagrindo.


Jei žinote tikslesnę informaciją paaiškinančią 'nerolis' reikšmę, galite ją pakeisti: REDAGUOTI BETA
Įrašas
Paaiškinimas

Jūsų pataisymai bus išsiųsti moderatorių peržiūrai, jei informacija tikslesnė/taisyklingesnė
ji bus patalpinta vietoj esamos.


Kalbų žodynaiJaunimo žodynasVertimasTerminaiTarptautiniai žodžiaiVardaiPavardėsKirčiavimasSapnininkas
© 2020 - 2026 www.zodynas.lt
Draugai: TV Programa Vārdnīca Skaičiuoklė