"Cerezinas" – tai kietas parafinas (parafino rūšis), kuris naudojamas pramonėje. Jis gaunamas iš akmens anglių deguto arba naftos perdirbimo produktų. Cerezinas yra baltas, be kvapo, inertiškas, atsparus drėgmei, todėl naudojamas įvairiose srityse.
Pavyzdžiai naudojimo:
1. Kosmetikoje ir vaistininkystėje: kaip pagrindas pomadoms, kremams, tepalams (pvz., vazelinas dažnai turi cerezino).
2. Pramonėje: kaip izoliacinė medžiaga elektros kabeliuose, tepalas mechaninėse dalyse, apsauginis sluoksnis metalams nuo korozijos.
Jūsų pataisymai bus išsiųsti moderatorių peržiūrai, jei informacija tikslesnė/taisyklingesnė
ji bus patalpinta vietoj esamos.