Spermacetas – tai kietas, baltas, vašką primenantis riebalų sluoksnis, esantis kašaloto galvos ertmėje. Jis naudojamas kaip alyva, tepalas, taip pat žvakių, kvepalų ir kosmetikos gamyboje.
Pavyzdžiai:
1. Istorinis panaudojimas:
„XIX amžiuje spermacetas buvo vertingas žvejybos produktas, naudotas aukštos kokybės žvakių gamybai, kurios degdamos šviesiai ir be kvapo.“
2. Šiuolaikinis kontekstas:
„Nors sintetiniai pakaitalai išstūmė spermacetą iš pramonės, jis vis dar kartais minimas kaip natūralus komponentas senosiose kosmetikos receptūrose.“
Trumpai: spermacetas – tai kašaloto galvoje esantis riebalų sluoksnis, naudotas pramonėje kaip žvakių, tepalų ar kosmetikos žaliava.
Jūsų pataisymai bus išsiųsti moderatorių peržiūrai, jei informacija tikslesnė/taisyklingesnė
ji bus patalpinta vietoj esamos.